Hlavní obsah

Studenti skončili kvůli zažívacím problémům v nemocnici ve Zlíně

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Asi padesát studentů na Zlínsku onemocnělo střevní infekcí. Devět dívek ve věku kolem 17 let přijali během středeční noci zdravotníci na dětském oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Podle informací Práva jsou to studentky z Kroměříže.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Všechny dívky jsou v nemocnici hospitalizovány kvůli průjmu a zvracení a podrobují se vyšetření. V průběhu středy bylo pět dívek přeloženo na infekční oddělení. Jednu dívku si na vyžádání převezli její rodiče do břeclavské nemocnice. Na dětském oddělení tedy zůstávají hospitalizovány tři dívky,“ uvedla mluvčí nemocnice Karla Havlíková. O jakou diagnózu se jedná, mluvčí neupřesnila.

Podle ředitele Střední školy hotelové a služeb Petra Hajného postihly střevní potíže studenty internátu v úterý večer. „Asi třicet studentů jsme odvezli do nemocnic ve Zlíně a Kroměříži. Vzniklo to na patře žákyň veterinární školy, proto se domníváme, že to nebylo z jídla, ale asi donesené z prostředí mimo školu,“ uvedl Hajný.

„Podrobnou informaci k události sdělím ještě ve středu odpoledne,“ slíbila vedoucí protiepidemického odboru Krajské hygienické stanice ve Zlíně Hana Tkadlecová. Část nemocných zůstává v izolaci na internátu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám