Hlavní obsah

Mohutný požár zničil v Šumvaldu dvě hospodářské budovy a skleníky

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc
Aktualizováno

Mohutný požár zachvátil ve středu ráno dvě hospodářské budovy a skleníky v Šumvaldu na Olomoucku. Hasičům se naštěstí podařilo zabránit rozšíření ohně na nedaleký rodinný dům. I tak byla škoda předběžně vyčíslena na půl miliónu korun. Požár byl hasičům oznámen krátce před šestou hodinou ranní.

Na místě požáru zasahovalo osm jednotek hasičůVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

„Na místo postupně vyjelo osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Již v době jejich příjezdu byly z dálky vidět mohutné plameny a dým,“ řekla Právu mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Požár podle ní zasáhl zděnou stodolu o rozměrech asi 25 x 10 m, na ni navazující dřevěný přístavek o rozměrech asi 8 x 12 metrů a dva skleníky stojící poblíž. Obytná část domu byla vzdálena od místa požářiště asi jen 30 metrů.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Šumvald

„V prvotní fázi se zásah soustředil jak na likvidaci požárem zasažených budov, tak také na ochranu rodinného domu. Ten se hasičům podařilo uchránit,“ uvedla mluvčí s tím, že v průběhu likvidace hasiči dohašovali skrytá ohniska, rozebírali konstrukce a vynášeli mimo požářiště shořelý materiál.

Plameny zlikvidovali do půl hodiny

„Požár hasiči dostali pod kontrolu za půl hodiny po oznámení, likvidaci hlásil velitel zásahu v 11.35 hodin,“ poznamenala mluvčí. Při požáru nebyl nikdo zraněn, uvnitř hořícího objektu bylo několik slepic, které se podařilo dostat ven.

„Požár zničil dřevěný přístavek a střechu zděné stodoly, uskladněné dřevo a další materiál. Škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření,“ dodala Hacsiková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám