Hlavní obsah

Řidič BMW zlikvidoval stromy, betonový sloup a nakonec smetl školačku

– Vsetín • Aktualizováno

Třináctiletou dívku transportoval v úterý vpodvečer do nemocnice vrtulník poté, co ji při krkolomné nehodě srazilo v ulici Hážovice v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku osobní auto. V nemocnici po několika hodinách zraněním podlehla. Policie hledá svědky nehody.

Foto: HZS Zlínského kraje

Při krkolomné nehodě srazil řidič bavorákem dívku, která později zemřela

Článek

„Vozidlo značky BMW vyjelo ze silnice, narazilo do stromů u krajnice, které přerazilo, a pak pokračovalo souběžně s krajnicí. Tam narazilo do betonového sloupu elektrického vedení. Po tomto nárazu ještě přejelo přes celou šířku komunikace, kde zdemolovalo plot pozemku rodinného domu a srazilo třináctileté děvče,“ popsal mluvčí Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje Libor Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Po krkolomné nehodě srazil s bavorákem dívku, odvezl ji vrtulník.

„Dívenka utrpěla po střetu velmi vážná zranění, se kterými byla letecky transportována do nemocnice v Brně, kde bohužel po několika hodinách zemřela. Dvacetiletý řidič ani jeho dvaadvacetiletý spolujezdec nebyli při nehodě nijak zraněni. Alkohol ani jinou návykovou látku jsme u řidiče nezjistili. Dvacetiletý řidič je podezřelý z trestného činu usmrcení z nedbalosti,” uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Foto: Policie ČR

Místo tragické nehody

„Důsledky nehody postihly rodinné příslušníky zraněného děvčete natolik, že velitel zásahu rozhodl o povolání psychologa, který na místě poskytl potřebnou pomoc,“ uvedl mluvčí hasičů.

Foto: HZS Zlínského kraje

Po krkolomné nehodě srazil s bavorákem dívku, odvezl ji vrtulník.

Na místě museli zasahovat i energetici, a to kvůli poškozenému sloupu elektrického vedení.

Reklama

Výběr článků

Načítám