Hlavní obsah

Policisté na ujíždějícího cizince stříleli, zastavila ho až nehoda

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chomutov

Půldruhé hodiny před pondělní půlnocí se v Chomutově strhla scéna jako vystřižená z akčního filmu. V hlavní roli se ocitli policisté a cizinec, ujíždějící před služebním vozem. K zastavení řidiče nedonutily ani výstřely. Po střetu se zaparkovaným autem byl nakonec zadržen.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hlídka chomutovských policistů kontrolovala v Karlovarské ulici osobní automobil BMW. Řidič vozidla sice zastavil, ale záhy poté začal couvat a rozjel se proti policistům.

„Ti uskočili a jeden z nich následně použil k zastavení vozidla varovný výstřel ze služební zbraně. Řidič na to nereagoval, naopak přidal plyn a začal ujíždět. V Kadaňské ulici vjel velkou rychlostí do protisměru a tam také policisté podruhé vystřelili ze služební zbraně. Pronásledování pokračovalo až do Holešické ulice, kde 26letý řidič nezvládl řízení a naboural do zaparkovaného vozidla. Muž z vozidla utekl, hlídka ho pronásledovala a následně zadržela,“ popsala Právu honičku chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková s tím, že bližší informace o motivu činu policisté uvolní po prošetření případu.

„V současné době probíhá další vyšetřování, Policisté mimo jiné šetří, zda vozidlo není nahlášeno v zemích EU jako kradené,“ dodala mluvčí.

Pracovník vnitřní kontroly podle ní na základě zjištěných skutečností vyhodnotil, že policisté použili zbraň v souladu se zákonem.

Reklama

Výběr článků

Načítám