Hlavní obsah

Podvodník ženy oblouznil a pak jim vybral konto

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Neuvěřitelný úspěch nejen u žen zralejšího věku, ale i u jejich dcer má podvodník, kterého se podařilo zadržet brněnské policii. Sedmatřicetiletému muži ze Slovenska, který „operoval“ především na území České republiky, zatím prokázali čtyři podvedené a okradené ženy, kdy v jednom případě šlo dokonce o matku i její dceru. Policie předpokládá, že obětí bude mnohem víc.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Už dříve byl muž vystupující pod jménem Miro Podskalský za takové podvody na ženách souzen a potrestán pětiletým vězením. Z trestu ho však osvobodila amnestie prezidenta Václava Klause.

„Muž vyhledával své oběti na internetových seznamkách, především lidé.cz či libimseti.cz. Velmi rychle se dokázal vlichotit do přízně žen, které si vytipoval. Rozhodně přitom nešlo o zanedbávané či opuštěné ženy,“ popsala vyšetřovatelka Jitka Vítková.

Slovák se představoval jako majitel hotelu v chorvatském Splitu a také jako spolumajitel velkoskladu kávy a čaje v blízkosti Prahy, což občas dokazoval tím, že jako pozornosti kávu a čaj skutečně nosil.

Zmizel i s cennostmi 

Také sliboval a skutečně pro podváděné ženy zařizoval luxusní dovolené, kupoval jim drahé dárky a podobně. Fígl takového zdánlivě pozorného jednání však byl v tom, že si ženy dárky a dovolené vlastně kupovaly za svoje, protože se obvykle velmi rychle dokázal dostat na jejich účty a konta, z nichž jim hotovost vykrádal.

Vždy, když už hrozilo, že se na podvod přijde, z přízně i domácností podváděných mizel a obvykle si před odchodem bral i cennosti jako elektroniku, šperky a podobně.

„Předpokládáme, že podobně, jako tomu bylo v předchozím případě, i tentokrát bude podvedených mnohem víc a že se ani některé ženy kvůli studu nebudou chtít se známostí a jejími následky moc chlubit,“ dodala vyšetřovatelka.

Policie odhaduje dosavadní škodu v řádu statisíců korun a hledá další poškozené. Muž, který byl obviněn z krádeže, podvodu, zpronevěry, padělání a dalších přečinů, skončil ve vazbě v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám