Hlavní obsah

Policie rozprášila gang prodejců marihuany, našla drogy, ale i zlato a šperky

– Pardubice

Policie zadržela skupinu čtyř mužů, které podezírá z toho, že několik let distribuovali v Česku a zvláště v Polsku marihuanu. Tři z nich obvinili z nedovolené výroby a nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy, dva skončili ve vazbě. Při razii policisté zabavili 31 kilogramů drogy, jejíž hodnota na trhu se blíží dvěma miliónům korun.

Dealery zadržela zásahová jednotka Video: Policie ČR

 
Článek

Podle vedoucího odboru obecné kriminality krajské policie Milana Šimka je to jeden z největších případů drogové kriminality od vzniku krajského ředitelství počátkem roku 2010. "Jsme hlavně rádi, že se nám podařilo zadržet hlavu celé skupiny, což je občan Polské republiky, který již několik let žije v Česku," uvedl Šimek.

Skupina podle policie s drogou obchodovala nejméně od poloviny roku 2011. Od té doby jim rukama prošlo odhadem několik desítek kilogramů marihuany v hodnotě několika miliónů korun. Razie se zúčastnila stovka policistů včetně zásahové jednotky z Královéhradeckého kraje. Kromě drogy zajistili tři automobily, elektroniku, zlato, šperky a několik set tisíc korun na účtu.

Foto: Policie ČR

Nalezená marihuana

Kromě polského občana pocházeli další muži ve věku 21 až 31 let z Přeloučska. "Neměli žádné zaměstnání, obchod s konopím byl jejich hlavním zdrojem obživy. Peníze používali pro vlastní potřeby a k dalšímu nákupu drogy," uvedl vyšetřovatel Robert Veleta.

Zdroj marihuany nechtějí policisté zatím sdělovat. Polák byl v minulosti ve své vlasti dvakrát odsouzen za násilné trestné činy, ostatní za majetkové delikty.

Už v říjnu byl obviněn pětadvacetiletý muž, který na Pardubicku v dodávce převážel více než 20 kilogramů marihuany. Ten přivedl policisty na stopu celé skupiny. Okruh vyšetřovaných a obviněných se může ještě rozšířit. Obviněným hrozí osm až 12 let vězení, pokud by obvinění bylo překvalifikováno na organizovanou skupinu, trestní sazba by byla ještě vyšší, deset až 15 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám