Hlavní obsah

Muž, který byl zavražděn spolu se svou manželkou v Praze, byl historikem Židovského muzea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Muž, který byl v polovině února zavražděn spolu se svou manželkou v pražských Stodůlkách, byl historikem a dlouholetým spolupracovníkem Židovského muzea v Praze. Pachatele se policii dosud nepodařilo vypátrat.

Foto: Novinky

Policisté na místě vraždy

Článek

Pražská policie nemá podle slov svého mluvčího Tomáše Hulana žádné nové informace, které by mohla zveřejnit. Na případu pracují detektivové z 1. oddělení z tzv. mordparty.

Na totožnost sedmaosmdesátiletého muže upozornila TV Nova. Webové stránky Židovského muzea uvedly, že jejich pracovník zemřel za dosud nevyjasněných okolností.

Policisté na místě dvojnásobné vraždy Video: Jiří Forman, Novinky

Jako historik a badatel se celý život zabýval židovskými památkami v Čechách a na Moravě. V muzeu pracoval od roku 1996 do roku 2012 a poté jako externí pracovník. Vydal knihu Židovské památky v Čechách a na Moravě, která je dodnes základním zdrojem informací o židovských sídlech.

„Jeho náhlá smrt je pro všechny pracovníky muzea, kteří ho znali jako vstřícného kolegu i skvělého člověka, bolestnou ranou,“ napsalo muzeum na svých stránkách.

Za dosud nevyjasněných okolností zemřeli manželé v neděli 16. února ve svém bytě v Brdičkově ulici. Ve vedlejším vchodě bydlel do svého zvolení také prezident Miloš Zeman.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám