Hlavní obsah

Kácení stromu senior na Brněnsku nepřežil

– Žabčice
Právo, pch

Rodinnou tragédií skončilo v sobotu odpoledne kácení stromů na soukromém pozemku v Žabčicích na Brněnsku. Padající kmen způsobil 82letému seniorovi zranění, jehož následky nedokázala odvrátit ani pomoc jeho syna. Muž v nemocnici zemřel.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Dne 8. 3. 2014 přijalo Krajské zdravotnické operační středisko tísňovou výzvu o těžkém úrazu muže při kácení stromu. Vzhledem k charakteru výzvy byl na místo poslán ihned tým letecké záchranné služby. Do doby příjezdu profesionální pomoci prováděly operátorky se svědkem události po telefonu asistovanou neodkladnou resuscitaci,“ uvedli jihomoravští záchranáři na svém webu.

„Zasahující tým po příjezdu na místo zjistil u pacienta těžká poranění hlavy. Lékař ve spolupráci se záchranářem zajistil u zraněného dýchací cesty pomocí intubace a umělé plicní ventilace, provedl nezbytně nutná ošetření a zajištění životních funkcí. Za stálé lékařské péče byl pacient transportován v kritickém stavu na Urgentní příjem brněnského Traumacentra,“ dodali.

Mluvčí brněnské Fakultní nemocnice Anna Mrázová později potvrdila smutný konec: zranění seniora byla neslučitelná se životem. „Policisté nyní zjišťují, jakou roli v tragickém případu hrála neopatrnost seniora či jeho syna, který strom kácel,“ doplnil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Následkem kácení stromů se v sobotu jihomoravští policisté museli zabývat i na Tišnovsku. Před polednem tam odpojil 43letý muž dvě desítky obcí od elektřiny v důsledku kácení vzrostlého smrku, jehož větve zasahovaly do vedení vysokého napětí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám