Hlavní obsah

Policie z Prahy pronásledovala zfetovanou posádku auta až na 50. kilometr D1

– Praha
Novinky, Ondřej Kořínek

Pražští policisté v noci na pátek stíhali ujíždějícího řidiče, který jel v kradené octavii. Zastavit se ho podařilo až na dálnici D1, kde se ještě pokusil o útěk. Zdrogovaný byl nejen on sám, ale také jeho kamarádi v autě. Žena z auta tvrdila, že je těhotná.

Honičku krátce zaznamenaly kameryVideo: Policie ČR

 
Článek

Auta si všimla hlídka po půlnoci v noci na pátek ve Vršovicích, protože řidič projížděl křižovatkami na červenou. Záhy se ukázalo, že jede v kradeném autě, které zmizelo na Znojemsku v noci na středu.

Muži zákona chtěli šoféra zkontrolovat, ten v první chvíli poslechl a auto zastavil. Jakmile se policisté přiblížili, sešlápl plyn a chtěl zmizet z dohledu hlídky.

„Na blízké křižovatce ulic Moskevská a Vršovická vůz otočil a pokračoval opačným směrem ulicí Bohdaleckou a Spořilovskou až na dálnici D1 a ujížděl dále směrem na Brno. Do akce se zapojili i dálniční policisté. Díky spolupráci všech zúčastněných hlídek se podařilo odcizené vozidlo zastavit na 49. kilometru u sjezdu na Psáře,“ informovala Novinky mluvčí policie Andrea Zoulová.

V kradené mazdě se snažil ujet hlídceVideo: Policie ČR

Čtyřiatřicetiletý muž se ovšem nechtěl vzdát tak lehce a pokusil se o útěk. Hlídky ho ale za použití donucovacích prostředků zpacifikovaly. Řidič jel pod vlivem pervitinu, navíc má zakázáno řízení do roku 2016.

Pod vlivem byl i 29letý spolujezdec a 23letá žena, která tvrdila, že je těhotná. Případ si převzali benešovští kriminalisté, kteří ho budou šetřit pro trestné činy neoprávněné užívání cizí věci, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám