Hlavní obsah

Řidička obžalovaná z usmrcení chlapce si nehodu nepamatuje, oslnilo ji prý auto

Právo, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Dopravní nehodou, která předloni v listopadu v Povrlech na Ústecku skončila smrtí 11letého chlapce, se v pátek začal zabývat Okresní soud v Ústí nad Labem. Chlapce měla srazit autem 44letá Marta Buncíková, která od nehody ujela. Navíc ji loni v prosinci chytili policisté za volantem opilou. Žena je obžalována z usmrcení z nedbalosti, neposkytnutí první pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí jí až osm let vězení.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Marta Buncíková se svým advokátem u soudu.

Článek

Nehoda se stala 12. listopadu 2012 na poměrně rovném úseku v Ústecké ulici nedaleko areálu Střední průmyslové školy krátce po půl sedmé. Podle obžaloby tam přejela na chodník vedoucí po pravé straně silnice a v rychlosti kolem 50 kilometrů narazila do chlapce. Ten byl vržen na kapotu a do čelního skla automobilu a následně odhozen vpravo na travnatou plochu. Utrpěl mnohačetná poranění včetně pohmoždění mozku a na místě zemřel.

„Neposkytla mu první pomoc a ujela,“ říká obžaloba.

Nic si nepamatuje

Buncíková u soudu vypověděla, že jela od dcery a cestou se jí udělalo špatně. Vzala si tedy nějaké prášky a pokračovala v jízdě.

„Jelo proti mně velké nákladní auto, které mě oslnilo. Zajela jsem k obrubníku, abychom se nesrazili. Vůbec nic z nehody nevím, kdybych viděla člověka, určitě bych zastavila a nenechala ho tam. Dítěti bych neublížila, jsem sama matka,“ vypověděla Buncíková u soudu s tím, že snad viděla jen psa nebo nějaké malé zvíře.

Policisté podle stop později auto vypátrali u domu, kde Buncíková žila, zhruba 300 metrů od místa tragédie. Když za ní přišli policisté, chtěla se pokusit o sebevraždu. Sama prý trpí depresemi a bere řadu léků. Loni v polovině prosince jí policisté při dechové zkoušce naměřili za volantem zhruba 1,8 promile alkoholu.

Matka chlapce je ve špatném stavu a dodnes se léčí. Připojila se k obžalobě s nárokem na odškodnění ve výši sedm miliónů korun. Rozsudek by mohl padnout ještě dnes.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám