Hlavní obsah

Dal jsem si sedm piv, tři rumy a tři fernety, přiznal řidič kamiónu

Právo, pko
Brno

Brněnští policisté zastavili v úterý pětačtyřicetiletého řidiče kamiónu, který při dechové zkoušce nadýchal 1,8 promile alkoholu. Náklaďák si od něj převzal kolega a muž putoval na odběry do nemocnice.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Řidič bez uzardění přiznal, že předtím, než usedl za volant mnohatunového kolosu, vypil sedm piv, tři rumy a tři fernety. Navíc test na drogy ukázal, že za volant sedl nejen pod vlivem alkoholu, ale zřejmě i drog.

Hříšník putoval okamžitě k lékaři na odběry a poté na nejbližší obvodní oddělení. Musí počítat s trestem za ohrožení pod vlivem návykové látky. K odstavené soupravě vyslal jeho zaměstnavatel náhradního řidiče.

Nejen brněnští policisté upozorňují na nepříjemný trend zvyšujícího se počtu řidičů, kteří za volant sedají opilí. „Za první dva měsíce tohoto roku jsme pod vlivem alkoholu přistihli 161 řidičů, což je o 58 více než v roce 2013, a 94 jich vyrazilo na cestu pod vlivem drog, to je o 46 více než v loňském roce. Pravidla bohužel překračují i profesionální řidiči,“ upozornil v pátek policejní mluvčí Pavel Šváb.

Reklama

Výběr článků

Načítám