Hlavní obsah

Starosta Malé Úpy Patzelt se zastřelil

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malá Úpa

Starosta krkonošské Malé Úpy Jan Patzelt (nezávislý) spáchal ve čtvrtek dopoledne ve svém maloúpském domě sebevraždu. Podle nepotvrzených informací Práva se 46letý muž zastřelil blíže nespecifikovanou zbraní.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Starosta krkonošské Malé Úpy Jan Patzelt.

Článek

„Vzhledem k aktuálním okolnostem mohu pouze potvrdit, že čtvrteční dopoledne jsme vyjížděli na Pomezní boudy k případu sebevraždy muže,“ sdělil mluvčí policie v Trutnově Udo Ertner.

Obyvatelé obce na česko-polském pomezí však totožnost oběti potvrdili.

„Šlo bohužel  o starostu Patzelta. Všechny nás to zaskočilo. Něco podobného tady asi nikdo nečekal. Naposledy jsme se potkali minulý týden a jevil se mi jako naprosto normální,“ konstatoval jeden z maloúpských podnikatelů.

O problémech se neví

Patzelt spolu s funkcí starosty krkonošské obce se 143 obyvateli od začátku devadesátých let minulého století vcelku úspěšně podnikal v cestovním ruchu. V domovské  Malé Úpě vlastnil penzión. Radnici vládl od roku 2008, po rezignaci Luboše Mocla a letité účasti v obecním zastupitelstvu.

„Neřešitelné finanční ani jiné problémy zřejmě neměl. Alespoň tomu nic viditelného nenasvědčovalo. Nechci ale planě spekulovat a vytvářet jakékoliv možné a nemožné konstrukce,“ podotkl jeden z obyvatel obce.

Patzelt roku 2010 neúspěšně kandidoval jako jednička na kandidátce Královéhradeckého kraje do dolní komory Parlamentu za SPOZ-zemanovci, kdy měl poměrně blízko k nynějšímu prezidentovi Miloši Zemanovi.  Loni se marně pokoušel probojovat do Sněmovny za hnutí ANO 2011.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám