Hlavní obsah

Při zásahu proti technařům v Praze policisté nechybovali

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) odložila vyšetřování policistů, kteří na konci listopadu zasahovali na technoparty v pražských Holešovicích. Podle vyšetřovatelů nedošlo k porušení zákona. Účastníci technoparty se na GIBS obrátili, protože podle nich byl zásah nepřiměřený.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Na zásahu se podíleli příslušníci Speciální pořádkové jednotky.

Článek

„Inspekce případ v únoru odložila, protože nezjistila žádné nezákonné jednání ani podezření ze spáchání trestného činu. Proti rozhodnutí je možné se odvolat k státnímu zástupci, který závěry prověří,“ řekla Novinkám mluvčí inspekce Radka Sandorová.

Policie v Praze zasahovala na technopartyVideo: Jiří Forman, Novinky

Policisté byli na technoparty do Bubenské ulice přivolání v noci na 30. listopadu. Obyvatelé si stěžovali na rušení nočního klidu v jedné z hal, kde se konala akce se souhlasem majitele objektu. V hale tančilo asi 200 lidí.

Organizátor hudbu nejprve ztišil, ale poté se opakovaly stížnosti obyvatel, a proto museli muži zákona zakročit a akci ukončit. Technaři ale při zákroku policisty napadli a dva strážce zákona museli záchranáři převézt do nemocnice. Sedm nejagresivnějších mužů skočilo na služebně. Organizátora celé akce policie oznámila do správního řízení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám