Hlavní obsah

Na Berounsku našli pět psů bez hlav, může jít o rituální obřad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun

Berounští policisté vyšetřují případ, se kterým se pravděpodobně ještě nesetkali. Od ledna 2013 našli lidé na Berounsku už pět psích těl bez hlav, poslední ve středu. Policisté nevylučují, že pachatelé mohou provádět rituální obřad, nebo se jedná o sběratele trofejí.

Foto: Policie ČR

Psí těla byla bez hlav.

Článek

Všechna těla ležela v areálu nebo okolí bývalé textilní továrny Tiba. Prvního mrtvého psa našel kolemjdoucí už v lednu minulého roku, jednalo se o hnědého krátkosrstého křížence. Druhého psa našli lidé v dubnu, rasa se zjistit nepodařila. Ve stejném měsíci vyjela hlídka policie k mrtvému rotvajlerovi.

Foto: Policie ČR

Psí těla byla bez hlav

„Čtvrté tělo německého ovčáka bylo nalezeno v lednu letošního roku. V tomto případě nařídili policisté pitvu a nechali si vypracovat posudek. Na základě něho bylo zjištěno, že hlava byla oddělena od těla odborným způsobem v době, kdy pes byl již mrtvý,“ sdělila Novinkám mluvčí policie Marcela Pučelíková s tím, že poslední pes byl nalezen ve středu.

Strážci zákona již vyloučili, že by se mohlo jednat o psy z nelegálních zápasů, protože neměli žádné jiné poranění. Policisté proto spekulují, že by mohlo jít o rituální obřady, mstu nebo někoho, kdo psí hlavy sbírá jako trofeje.

Foto: Policie ČR

Psí těla byla bez hlav

Podle mluvčí policie nejsou známí ani majitele psů, neozval se dosud nikdo, kdo by nějakého psa postrádal. Vyzývají proto veřejnost, aby poskytla informace v případě, že si někdo v místě nálezu všiml něčeho podezřelého nebo zná někoho, kdo by si pořídil psa z útulku, který ale po chvíli zmizel.

Jakékoliv informace přijme linka 974 872 700 nebo služebna policistů v Berouně. Pachateli hrozí za trestný čin týrání zvířat až tříletý trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám