Hlavní obsah

Student, který vyhrožoval bombou, se mstil spolužákům

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté dopadli volajícího, který v lednu dvakrát nahlásil uložení výbušniny na Vinohradech. K činům se přiznal a uvedl, že nebyl připravený do školy. Na tísňových linkách se vydával za své spolužáky, kterým se chtěl pomstít. Na svědomí má ještě oznámení sedmi požárů.

Záznam telefonátu na tísňovou linku Video: Novinky, Policie ČR

 
Článek

„Kriminalistům se podařilo vytipovat devatenáctiletého mladíka, který navštěvuje jednu ze středních škol na pražských Vinohradech. Když si policisté pro něj „došli“, nic nezapíral a ke všemu se přiznal,“ informovala Novinky mluvčí policie Hana Jeřábková.

Mladík údajně nebyl připravený do školy, a tak se chtěl vyhnout výuce. Na linku navíc volal pod jmény svých spolužáků, se kterými měl spory. Chtěl, aby si je policisté předvolali k výslechu. To se mu ale nepodařilo a nyní je obviněn nejen z trestného činu šíření poplašné zprávy, ale navíc i z trestného činu křivé obvinění. Hrozí mu až osm let vězení.

Škoda jde do stovek tisíc 

Policistům student navíc přiznal, že ohlásil sedm požárů. „Proč nahlašoval požáry právě na Praze 5, je předmětem dalšího vyšetřování a psychiatrického zkoumání,“ konstatovala Jeřábková.

„V současné chvíli je mladík vyšetřován na svobodě a kriminalisté shromažďují další důkazy, zejména vyčíslují škodu, která vznikla v souvislosti s devíti planými výjezdy složek záchranného systému. Podle předběžných odhadů kriminalistů se škoda vyšplhá na několik stovek tisíc korun,“ shrnula policejní mluvčí.

Anonym nahlásil uložení bomb v ulici Moravská, Sázavská a Korunní letos v lednu dvakrát. Na místě vždy zasahovaly desítky policistů, kteří museli evakuovat několik škol a dalších budov. Celkem se evakuace dotkla asi 1100 lidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám