Hlavní obsah

Nalezenou peněženku odevzdala pokladní, pak si ji vzala zpět a zmizela

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc

Vnitřní boj, jak se zachovat, zřejmě cloumal zatím neznámou ženou, když našla v jedné olomoucké prodejně peněženku. Na chvilku měla navrch poctivost, nakonec vyhrála chamtivost. Žena nejprve peněženku odevzdala pokladní, ale pak se vrátila a vzala si ji zpět s tím, že ji sama odevzdá. Neučinila tak a nyní po ní pátrá policie, která v pondělí požádala o pomoc i veřejnost.

Ženu v zelené bundě zachytila u pokladny bezpečnostní kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

Případ se stal ve středu 15. ledna mezi 17. a 18. hodinu v prodejně Penny Market na ulici Dolní Hejčínská v Olomouci.

„Pravděpodobně při placení u pokladny vytratila osmnáctiletá dívka svoji dámskou plátěnou peněženku růžové barvy, v níž byly peníze a osobní doklady. Peněženku nalezla u pokladny neznámá žena v zelené bundě, která ji odevzdala pokladní. Po chvíli se však vrátila a s legendou, že peněženku odevzdá na ztráty a nálezy, si ji od pokladní vyžádala zpět,“ řekla Právu v pondělí policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Foto: Policie ČR

Žena, kterou hledá policie, měla na sobě zelenou bundu.

Peněženka byla podle ní za čtyři dny nalezena prázdná v Olomouci na Okružní ulici v blízkosti baru „G“. Způsobená škoda byla vyčíslena na 5690 korun.

Policie hledá svědky této krádeže a především občany, kteří by jí mohli pomoci zjistit totožnost neznámé ženy v zelené bundě. „Se svými informacemi se mohou přihlásit prostřednictvím telefonu 974 766 685 nebo linky 158,“ dodala Štrbáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám