Hlavní obsah

Policie šla pro mrtvolu zalitou v betonu najisto, dostala tip

Mariánské Lázně
Aktualizováno

Soudkyně v sobotu poslala do vazby 47letého podnikatele v odpadech z Mariánských Lázní, kterého policie ve čtvrtek obvinila ze zabití o 19 let staršího muže. Vražda se stala v březnu roku 1994, chybělo 10 dní a byla by promlčená.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Policisté vedou obviněného muže k soudu.

Článek

Podezřelý skončil za mřížemi, protože hrozilo, že by se mohl na svobodě skrývat, a nebo jinak mařit vyšetřování. „Při domovní prohlídce byly ostatky zavražděného muže nalezeny zabetonované ve sklepě jednoho z domů v Mariánských Lázních,“ uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta. [celá zpráva]

Kriminalisté věděli téměř s jistotou, kde je tělo ukryté a kde je hledat. Našli je zalité v betonu ve sklepní jímce. Tělo dostávali ven za pomoci sbíječek. První, co je upozornilo, že jdou najisto, bylo objevení ruky s hodinkami.

K vraždě došlo zřejmě při přestřelce. Policisté šli tehdy po falešné stopě, nyní ale dostali tip, který je dovedl k oběti i možnému pachateli. "Případ byl objasněn díky vynikající spolupráci kriminalistů s dozorovou státní zástupkyní krajského státního zastupitelství v Plzni," dodal Valenta.

Kvůli pokračujícímu intenzivnímu vyšetřování policie nebude zatím poskytovat konkrétní informace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám