Hlavní obsah

Egyptská policie Kramnému nic neprokázala, případ odložila

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v Egyptě s největší pravděpodobností odložila případ úmrtí dvou Češek, které loni v létě během rodinné dovolené zemřely v jednom z hotelu v Hurghadě. Policie neprokázala, že by turistky otrávil manžel a otec obětí Petr Kramný. Ten je ovšem už déle než týden ve vazbě, protože ho policie z vraždy obvinila na základě důkazů pořízených v Česku.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Petr Kramný

Článek

O údajném odložení kauzy na egyptské straně informoval v pátek server TN.cz. „Kauzu Kramný již prokuratura v Egyptě uzavřela. Prokurátor vydal rozhodnutí 16. února. Kauza je odložena," řekl serveru právník Kirolis Izzat Bašír, který je členem egyptské advokátní komory a tvrdí, že má přístup k vyšetřovacímu spisu.

Potvrdilo to v pátek i ministerstvo zahraničí. „Neoficiální informace, které máme k dispozici, se opravdu dají takto interpretovat. Oficiální informace stále k dispozici nemáme, ačkoli jsme si je v Egyptě vyžádali. Ale tamní prokuratura není povinná nám je sdělovat," uvedla mluvčí ministerstva Johana Grohová.

BEZ KOMENTÁŘE: Petr Kramný přichází k souduVideo: Jiří Tomaškovič, Právo

Kramného obvinila moravskoslezská policie z dvojnásobné vraždy. Čeští vyšetřovatelé zatím informaci o odložení od egyptské strany nemají, stejně jako Kramného advokát Jaromír Richter.

Ten tvrdí, že česká policie nemá v rukou jediný důkaz. „Celé obvinění se opírá o to, co říkali známí pana Kramného a co říkali známí těchto známých. Z těchto výpovědí policie usuzuje, že bylo možné pana Kramného obvinit,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám