Hlavní obsah

Přivázali seniorku z Kladna v lese ke stromu. Pak jí vykradli byt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Tři muži na Kladensku podle policie přivázali seniorku v lese ke stromu a vykradli jí byt. Policisté podezřelé dopadli, za pokus o vraždu jim hrozí až 20 let. Okradená podle kriminalistů přežila jen díky náhodě. Druhý den ji silně podchlazenou našla žena, která v lese venčila psa.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se podle ní stal loni 5. prosince. Pachatelé telefonicky kontaktovali šedesátiletou ženu z Kladna a zajímali se o pronájem nemovitosti. Na schůzce ji naložili do auta a odvezli do lesa u Kamenných Žehrovic, kde ji přivázali ke stromu a sebrali jí klíče od bytu.

Ještě tentýž den z něj odcizili šperky, elektroniku a další věcí v hodnotě asi 150 tisíc korun. Seniorka podle Zatloukalové přežila jen díky velké náhodě. Druhý den ji našla žena, která venčila psa. Okradená skončila v nemocnici.

"Na začátku jsme tento případ kvalifikovali jako loupež. Na základě znaleckých posudků z oboru soudního lékařství jsme ho ale překvalifikovali na pokus vraždy," uvedla mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Kriminalisté podle ní stíhají i dva komplice, celkově zadrželi pět mužů z Mostecka, Lounska a Rakovnicka. Čtyři z nich skončili vazbě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám