Hlavní obsah

Pili vodku, pak nasedli do auta. Nehodu nepřežila sedmnáctiletá dívka

Právo, Petr Kozelka
Brno

Mladí lidé v neděli společně popíjeli alkohol a potom nasedli do auta, které řídil 20letý mladík s 2,6 promile alkoholu v krvi. Ten nezvládl ve velké rychlosti řízení a havaroval. Z auta vylétla sedmnáctiletá dívka, která na místě zemřela. Řidič zbaběle utekl, aniž ostatním zraněným kamarádům pomohl. Mladíkovi hrozí až šest let vězení.

Foto: Policie ČR

Renault skončil po nehodě mimo silnici.

Článek

Mladé dvojice se rozhodly strávit volný den popíjením alkoholu na letišti v Brně-Medlánkách. Vesele popíjeli vodku, a když jim došla, dokonce dojeli do obchodu pro nové zásoby. Když se večer vraceli domů, dvacetiletý mladík za volantem plný alkoholového sebevědomí hnal renault brněnskými ulicemi doslova vražednou rychlostí.

„V Černohorské ulici ve velké rychlosti nezvládl vozidlo a střetl se s jiným autem. Renault se po drobné kolizi roztočil a havaroval. Vozidlo skončilo na plotě. Zranění utrpěli všichni mladí lidé, tragédii nepřežila sedmnáctiletá dívka, která pravděpodobně nebyla připoutaná a vypadla z vozidla. Řidič místo nehody opustil a nechal posádku bez pomoci,“ konstatoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Foto: Policie ČR

Renault skončil po nehodě mimo silnici.

Vzhledem k tomu, že řidič v autě nechal své doklady, nebyl pro policisty žádný problém ho rychle najít. Svá zranění se jim pokoušel vysvětlit tím, že se prý popral. Státní zástupce pro něj okamžitě navrhl vazbu a soud ji akceptoval. Mladíkovi přitížilo i to, že za svou krátkou řidičskou kariéru už dvakrát přišel o řidičák.

Naposledy to byla blokace řidičského oprávnění z důvodu dosažení dvanáctibodové hranice. Kriminalisté se zajímají také o to, zda se za daných okolností nedopustil protiprávního jednání také spolujezdec z vozidla, neboť poskytl automobil.

Policisté opětovně varují zejména mladé lidi: „Nepodceňujte riziko alkoholu za volantem a k podnapilým řidičům do auta nesedejte,“ dodal Šváb.

Reklama

Výběr článků

Načítám