Hlavní obsah

V Olomouci hořel autosalon, škody jdou do miliónů

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc
Aktualizováno

Požár zachvátil ve čtvrtek ráno střechu autosalonu na třídě Kosmonautů nedaleko centra Olomouce naproti budově Právnické fakulty Univerzity Palackého. Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů, požár dostali pod kontrolu po několika hodinách. Plameny zničily i několik aut, škoda se zatím odhaduje až ke 12 miliónům korun.

Likvidace požáru autosalonu v OlomouciVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Informaci o požáru přijalo operační středisko hasičů v 5:44. „Na místo vyjeli hasiči s několika cisternami, výškovou a speciální technikou. Vzhledem k tomu, že bylo potřeba další síly a techniku, povolal velitel zásahu na místo ještě dobrovolné hasiče,“ řekla Právu krátce po půl deváté dopoledne mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči v Olomouci bojují s požárem střechy autosalonu

Požár podle ní zasáhl střechu karosárny o rozměrech asi 30 x 40 metrů. „Hrozilo, že plameny přeskočí na další budovu, a proto se ji hasiči snažili chránit,“ uvedla mluvčí.

Požár zasáhl několik aut  

Hasiči podle ní rozřezávali pomocí speciálního zařízení Cobra střešní konstrukci a snažili se dostat k jednotlivým ohniskům požáru. Zajišťovali také tlakové lahve, které byly uvnitř objektu, a odvětrávali zakouřené prostory.

Podle Zdeňka Hošáka z HZS Olomouckého kraje vznikl požár v místě nad autoservisem a technologickou místností. Pod kontrolu jej hasiči dostali zhruba po hodině a půl, k dohašení všech ohnisek požáru, které pomáhala odhalit i termokamera, pak došlo krátce po 12. hodině.

„Požár se obešel bez zranění. Oheň zasáhl i několik aut, větší část však byla vyvezena ven," dodal Hošák. Příčiny vzniku požáru jsou podle něj předmětem šetření. Na místo dorazili mj. policisté a pracovníci Technického ústavu požární ochrany se speciálními přístroji na detekci akcelerantů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám