Hlavní obsah

Týraná žena pobodala vzteklého přítele, hrozí jí až 18 let vězení

Právo, Petr Kozelka
Brno

Před Krajským soudem v Brně ve středu stanula Marie Hynčicová z Rajhradu u Brna, která desetkrát bodla svého přítele, jenž ji dlouhodobě bil a urážel. Muž útok přežil jen díky tomu, že čepel nezasáhla srdce či tepny. Obžalované hrozí za pokus o vraždu až 18 let za mřížemi.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Obžalovaná před soudem plakala a takřka nebyla schopná mluvit.

Článek

K poslednímu incidentu v partnerském vztahu došlo na konci dubna loňského roku. „Po předchozí rozepři a napadení ze strany poškozeného vzala obžalovaná nůž s dvaceticentimetrovou čepelí a zasadila svému partnerovi deset ran do hrudníku, krku a rukou. Jen díky štěstí nedošlo ke smrtelnému poranění,“ prohlásil v obžalobě státní zástupce.

Samotná Hynčicová nebyla skrze slzy téměř schopná vypovídat. Podle svých slov neměla zrovna štěstí na životní partnery, první muž byl alkoholik, druhý cholerik, což se podepsalo i na jejím psychickém zdraví. Několikaleté soužití s posledním partnerem bylo prý ve znamení hádek, konfliktů a fyzického napadání ze strany jejího druha. Všechno snášela, protože partnera milovala.

Snažila jsem se bránit, ale nevím, že bych ho cíleně bodala. Nakonec mi vyrazil nůž z ruky.
obžalovaná

Osudný den muže prý naštvalo, že se bavila se zástupci energetické společnosti. „Když odešli, tak mně rozbil telefon. Vzala jsem si prášky na uklidnění a trochu vína, pak jsem jela ven na kole a přemýšlela, co dělat, protože jsem nebyla schopná ho vystěhovat. Když jsem se vrátila, zamknula jsem se v obýváku. On ale hned přiběhl, vykopl dveře a řval na mě,” vzlykala žena.

„Utekla jsem do kuchyně, tam mě srazil na zem, když jsem se zvedala, přímo přede mnou byly nože. Jeden jsem vytrhla a křičela, ať se nepřibližuje. On mě ale praštil do nosu a dál mě bil a křičel: 'Já tě zničím, pusť tu kudlu!' Snažila jsem se bránit, ale nevím, že bych ho cíleně bodala. Nakonec mi vyrazil nůž z ruky a já jsem utekla schovat se do kotelny,“ shrnula Hynčicová.

Mám takovou blbou povahu, že když jsem naštvaný, zatmí se mi. A ona se mi připletla do cesty.
napadený přítel

Pobodaný muž před soudem pokorně přiznal, že to s ním přítelkyně neměla jednoduché a nese na eskalaci sporů svůj díl viny. „Mám takovou blbou povahu, že když jsem naštvaný, zatmí se mi. A ona se mi připletla do cesty. Ten den jsem jí mlaskl s telefonem, když se pak vrátila, vyvalil jsem dveře, a jak jsem byl v ráži, protože ten den jsem měl špatnou náladu, vletěl jsem na ni. Nadával jsem jí a najednou jsem viděl, že má v ruce nůž. Snažil jsem se jí ho vzít, pak jsem zjistil, že jsem pobodaný,“ popsal situaci ze svého pohledu.

Nelehký případ rozetnou soudci v čele s Danielem Plškem za měsíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám