Hlavní obsah

Detektivové dopadli deset let hledaného Čecha, letečtí maršálové ho přivezli z Venezuely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kriminalisté převezli v minulých dnech z Venezuely deset let hledaného 34letého Čecha, který byl odsouzen pro tři trestné činy. Do ČR ho doprovodila speciální skupina leteckých maršálů, kteří se starají o bezpečnost letadel.

Foto: Policie ČR

Policisté s dopadeným uprchlíkem

Článek

Muže z Hodonínska soud poslal za mříže v roce 2004 za trestné činy podvod, padělání a pozměňování veřejné listiny a zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění.

Uprchlík se skrýval deset let, během nich na něj byl vydán postupně evropský i mezinárodní zatýkací rozkaz. Detektivové z jihu Moravy se mu nakonec dostali na stopu a s kolegy z Venezuely se ho podařilo vypátrat.

„Hledaného muže dopravila zpět do České republiky eskorta policistů z Odboru mezinárodní policejní spolupráce současně s jednotkou doprovodů letadel. A to i přes komplikovanou politickou situaci, která ve Venezuele aktuálně je. Vzhledem k tomu, že policisté nebyli v souvislosti s vypátranými osobami ve Venezuele poprvé, posílily se vztahy na obou stranách,“ uvedla mluvčí policejního prezidia Vlasta Suchánková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám