Hlavní obsah

Žena z Berounska na otravu metanolem nezemřela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beroun
Aktualizováno

Žena z Berounska na otravu metanolem nezemřela. Prokázaly to výsledky toxikologického rozboru i expertiza nalezeného alkoholu. Varování policistů před alkoholem nejasného původu však stále trvá.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Jednašedesátiletá žena, která zemřela v neděli dopoledne v penziónu v Zadní Třebani na Berounsku, pila večer předtím vodku, kterou si s sebou do penziónu donesla.

"Expertiza potvrdila, že láhev, kterou policisté na místě zajistili, neobsahovala metanol. Požití metanolu vyloučil i toxikologický rozbor," sdělila mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Příčinou smrti mohla být cévní příhoda, zkoumání ale stále pokračuje. Definitivně by přesnou příčinu smrti měli policisté zveřejnit koncem týdne. "Pro nás je nyní stěžejní, že příčinou nebyl metanol," uvedla Zatloukalová.

Ženu nalezl v neděli dopoledne její přítel, se kterým byla v penzionu ubytovaná. Po příjezdu záchranářů lékař konstatoval smrt. Výsledek zdravotní pitvy také požití metanolu neprokázal. "Varování před alkoholem nejasného původu stále trvá. V oběhu mohou být dva tisíce litrů alkoholu obsahujícího metanol," dodala policejní mluvčí.

Metanol je alkohol, který lidský metabolismus mění na formaldehyd a kyselinu mravenčí, které jsou pro člověka silně toxické. Ve větších dávkách způsobuje oslepnutí a smrt. V České republice od září 2012 metanol zabil 51 lidí, další desítky skončily v nemocnici. Policie stíhá v souvislosti s touto kauzou několik desítek lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám