Hlavní obsah

Muž na čtyřech benzínkách uloupil přes 100 tisíc korun

Právo, Aleš Pelikán

Sérii loupežných přepadení benzínových pump se podařilo objasnit ústeckým kriminalistům. Na sklonku minulého týdne dopadli 25letého muže, který měl se zbraní v ruce během necelých 14 dní vyloupit čtyři benzínky na Ústecku a Teplicku.

Lupič přepadl čtyři benzínové pumpy se zbraní v ruceVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž, který měl ukrást přes 100 tisíc korun, byl obviněn z loupeže a hrozí mu 10 let vězení. Pachatel loupil se zbraní v ruce, pravděpodobně se ovšem jednalo o pistoli plynovou.

„Ve čtvrtek se nám podařilo zajistit pachatele, který se k loupežím přiznal. Pětadvacetiletý muž z Ústí nad Labem byl již za majetkovou trestnou činnost odsouzen,“ řekl na pondělní tiskové konferenci vedoucí ústeckého územního odboru policie Vladimír Danyluk.

První benzínku přepadl muž 6. února v Petrovicích u hranic s Německem, odnesl si 20 tisíc korun. Na benzínce v Srbicích u Teplic uloupil 58 tisíc korun, 17. února v Dolních Zálezlech 18 tisíc.

Naposledy 19. února loupil opět v Petrovicích, ale na jiné pumpě. Tam sebral šest tisíc korun. Odlehlejší benzínky dál od policejních služeben si pachatel vybíral úmyslně. Vždy se maskoval šálou nebo šátkem přes obličej.

Kriminalisté po přepadeních rozjeli rozsáhlé pátrání, vyhodnocovali především záznamy z kamer na pumpách. Policisté sestavili pravděpodobný portrét pachatele.

Mladík již nyní sedí ve vězení. Tam měl před časem nastoupit za krádeže, ale nástupu se vyhýbal. Policisté nyní vyhodnocují stopy z auta, kterým jezdil, a pátrají po případném komplici. Na expertíze je také zbraň, která byla nalezena při domovní prohlídce.

Reklama

Výběr článků

Načítám