Hlavní obsah

Nový trik zlodějů. Důchodcům vypínají elektřinu

Právo, hon
Ostrava
Aktualizováno

Po muži, který záměrně vypíná starým lidem elektřinu a když pak opustí své byty, okrade je, pátrá od začátku února ostravská policie. Kriminalisté zatím vědí o třech seniorkách, které byly takto okradeny. O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Oběťmi dosud neznámého pachatele se podle ní staly seniorky ve věku od 77 do 87 let. Všechny skutky se odehrály během čtrnácti dnů od začátku února do neděle 16. února.

„Zatím neznámý pachatel nejprve zazvonil. Seniorka obvykle za dveřmi nikoho nenalezla, neboť podezřelý se zřejmě cíleně choval tak, aby viděn nebyl. Posléze došlo k vypnutí elektrické energie v bytě. Zatímco nájemnice odešly na společnou chodbu zkontrolovat elektrické zařízení, neznámý vnikl do bytu a odcizil majetek, načež z místa utekl přes balkon a výškový rozdíl zdolal za pomoci okapu, případně prostřednictvím okna. V jednom případě prošel zpět na chodbu kolem seniorky,“ uvedla mluvčí.

Pachatel ženám odcizil většinou peněženky s penězi a doklady, případně mobilní telefon. Škoda na majetku byla ve dvou případech předběžně vyčíslena na tisíc korun, ve třetím případě se kořisti zmocnit nestihl.

Hledaný pachatel je ve věku od 20 do 25 let, velmi štíhlé postavy a je vysoký asi 170 centimetrů. Muž měl krátce střižené vlasy a podle jedné svědkyně měl bradku.

„Vzhledem k totožnému způsobu spáchání je zřejmě pachatelem tentýž muž. Apelujeme především na seniorky, aby v případě zaregistrování obdobné situace informovaly policisty na tísňových linkách,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám