Hlavní obsah

Oheň zničil dům se zaparkovanými auty na Zlínsku. Škoda je 10 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavičín

Hasiči se v noci na pondělí potýkali s požárem budovy se zaparkovanými automobily v areálu bývalých Vlárských strojíren ve Slavičíně na Zlínsku. Plameny jednopodlažní objekt zcela zničily. Škoda byla předběžně vyčíslena na pět miliónů korun na budově a na stejnou částku na vozidlech, řekl Roman Žemlička z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Ilustrační snímek

Článek

Oheň byl nahlášen necelou půlhodinu po půlnoci jako požár přístřešku se dvěma automobily. Hasiči na místě ale zjistili, že se plameny rozšířily na zmíněnou budovu o rozměrech asi 30 krát deset metrů.

Povoláno bylo osm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Po půlhodině zásahu hasiči zjistili, že budova, ve které stojí další auta, má propadlou střechu. Zasahovali tak z bezpečnostních důvodů pouze zvenku.

Požár se podařilo lokalizovat asi 1,5 hodiny po ohlášení. Hasiči poté dohašovali skrytá ohniska, na místo byl povolán také vyšetřovatel i speciální policejní pes na vyhledávání pachových stop.

"Pohyb na požářišti ale komplikuje zborcená konstrukce střechy a velké množství osobních vozidel uvnitř požárem zcela zničeného objektu," uvedl Žemlička s tím, že příčinu požáru hasiči nadále vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám