Hlavní obsah

Soud poslal Petra Kramného do vazby, při jednání dlouze vypovídal

Ostrava
Aktualizováno

Soud v Karviné poslal do vazby Petra Kramného, který je obviněn z vraždy své ženy a dcery na dovolené v Egyptě. Soudkyně vazbu zdůvodnila nebezpečím útěku a ovlivňováním svědků. Kramný byl rozhodování přítomen a dlouze vypovídal.

BEZ KOMENTÁŘE: Petr Kramný přichází k souduVideo: Jiří Tomaškovič, Právo

 
Článek

Jednání začalo v pět hodin ráno, protože soudkyně už má na později naplánované jiné případy. Rozhodla po osmé hodině ranní. Kramný byl na jednání přítomen. „Rozhodování trvalo dlouho, protože Kramný se rozhodl vypovídat,” řekl státní zástupce Vít Legerský. Otázku, zda se pětatřicetiletý Kramný k činu přiznal, odmítl komentovat.

„Vypovídal ale způsobem, který mě nepřekvapil," konstatoval Legerský.

Obviněný si podal stížnost, o které bude rozhodovat krajský soud.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Petr Kramný odchází od soudu, který rozhodoval o jeho vazbě

Kriminalisté Kramného zadrželi více než půl roku od smrti jeho šestatřicetileté ženy a osmileté dcery. V pondělí ho předvolali k výslechu, ten vedl až k úternímu obvinění z vraždy. Šéf moravskoslezské policie řekl, že policisté původně chtěli, aby jim Kramný objasnil některé věci.

Soud rozhoduje o vazbě pro KramnéhoVideo: Česká televize ČT24

Kramnému za dvojnásobnou vraždu hrozí 15 až 20 let. Přitěžující by byl počet obětí a smrt dítěte. Proto ani nelze vyloučit výjimečný trest 20 až 30 let, případně doživotí.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Manželka a dcera zemřely v červenci na dovolené v Egyptě. Místní policie otce několik měsíců zadržovala, ale neobvinila ho.

Muž vinu odmítal a tvrdil, že si smrt své rodiny na dovolené neumí vysvětlit.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Petr Kramný v policejním autě

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám