Hlavní obsah

Lupiči mají nový trik. Vnucují dárky se zbraní v ruce

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

S novým trikem vyrukovali lupiči v jihomoravské metropoli, kteří se snaží „obdarovat“ nechtěnými předměty vytipovanou oběť. Za „dárky“, které například vhodí řidiči do auta, požadují placení se zbraní v ruce. Policie v Brně kvůli tomuto triku už obvinila z vydírání 23letého cizince.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

V pondělí ve čtvrti Řečkovice zastavil o dva roky mladšího muže a žádal radu, jak se dostat na dálnici. Když mu mladík, který zrovna nasedl do svého auta, pomohl, hodil mu cizinec do klína dva parfémy. Údajně jako dárek za nasměrování na dálnici. Přestože se muž nechtěnému daru bránil, v klíně mu vzápětí skončil ještě dalekohled a dvoje hodinky.

„Vystoupit a vrátit nečekané dary už však nestihl, protože cizinec bleskově tasil nůž a požadoval vydání peněz. Poté, co pod pohrůžkou nožem inkasoval tisíc korun, poděkoval a odešel. Poškozený se hned obrátil na policii s popisem pachatele a už za několik hodin skončil cizinec v poutech královopolských policistů. Po vyslechnutí a obvinění z vydírání teď čeká v policejní cele na rozhodnutí o vazbě,“ uvedla k případu policejní mluvčí Petra Vedrová.

Policisté se podle ní poslední dobou stále častěji setkávají s trikem, kdy pachatelé na parkovištích počkají, až řidič dojde ke svému autu, a než stihne zavřít dveře, hodí mu do klína nevyžádaný „dárek“. Doprovází jej většinou prosbou o peníze na benzín nebo snahou získat peníze za další nabízené zboží.

Jejich cílem je však vylákat z lidí finanční hotovost a neštítí se vytáhnout ani zbraň. „Doporučujeme proto v podobných případech se okamžitě zamknout ve vozidle a neprodleně kontaktovat linku 158,“ dodala Vedrová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám