Hlavní obsah

Zdrogovaný mladík ujížděl policistům ve Škodě Favorit. Měl čtyři zákazy řízení

Právo, Miloslav Hradil
Prostějov

Posilněný alkoholem a drogou se vydal v úterý na projížďku autem čtyřiadvacetiletý muž z Prostějovska. Mladíka, který usedl za volant i přes zákaz řízení, chtěla zastavit policejní hlídka. Po zastavení se snažil ještě utéct.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policejní hlídka projíždějící po silnici mezi Tištínem a Nezamyslicemi si všimla vozidla Škoda Favorit, jehož řidič neměl rozsvícená světla. Policisté chtěli řidiče zkontrolovat, a tak ho nedaleko zemědělského družstva vyzvali k zastavení. Řidič však na výzvu nereagoval a zvýšenou rychlostí pokračoval do Nezamyslic,“ řekla Právu ve středu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Mladík podle ní nerespektoval ani stopku v křižovatce na ulici Vyškovské a ujížděl na náměstí Děkana Kvapila. Tam vozidlo zastavil a hodlal utéct. Policisté ho ovšem zadrželi.

„U muže provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Naměřili mu 0,20 promile. Následně u něho provedli i test na drogy, který byl také pozitivní, a to na amphetamin,“ uvedla mluvčí.

Řidič se přiznal, že alkohol i drogy užil, a to údajně předchozího dne. „Při šetření muži zákona navíc zjistili, že řidič má vyslovené čtyři platné zákazy řízení motorových vozidel až do září roku 2015. Na místě mu další jízdu zakázali,“ dodala Urbánková.

Ještě v úterý bylo mladíkovi sděleno podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Hrozí mu až tříletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám