Hlavní obsah

Požár v pražském hotelu, kde bydlí mladí Švédové, způsobil škodu za milión

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V pražském hotelu City Centre vzplanul v noci na pondělí pokoj. Ten obývají švédští studenti, kteří však v době požáru na místě nebyli. Plameny způsobily škodu za téměř milión korun, když se rozšířily i do hotelové chodby a lehce poničily dalších devět pokojů. Mladí Skandinávci tráví v těchto dnech v Praze prázdniny. Čeští policisté za uplynulý týden zjistili požívání alkoholu u 276 mladistvých Dánů. Sdělil to mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Foto: HZS Praha

Z hotelového pokoje šlehaly plameny

Článek

Hořelo v sedmém patře. Příčinu ohně zatím hasiči neurčili. "Byly zachráněny čtyři osoby a šest lidí bylo evakuováno. Nikdo z nich nepotřeboval ošetření od zdravotní záchranné služby," uvedl na svých internetových stránkách hasičský záchranný sbor. Hasily jednotky ze dvou stanic. Po dobu zásahu, který skončil v pondělí po třetí hodině ráno, blokovali hasiči tramvajový provoz ve směru z náměstí Republiky k Vltavě.

Foto: HZS Praha

Z hotelového pokoje šlehaly plameny

Letos stejně jako loni touto dobou dorazily do Prahy na prázdniny tisíce mladých Skandinávců. Poslední turnus organizovaných zájezdů má letos odjet ve středu 19. února. Loni média informovala o skupinkách mladých Dánů, kteří v české metropoli způsobili řadu výtržností. České úřady se proto letos na jejich příjezd připravily, českým policistům v zajišťování pořádku do neděle pomáhala i čtveřice dánských kolegů.

Foto: Praha HZS

Škodu po požáru v hotelu City Centre v pražské Revoluční ulici odhadují hasiči na téměř milión korun.

Žádný vážnější incident ale zatím policie letos neřešila. Odhalovala mladistvé Dány, kteří popíjeli alkohol, a zadržela dva dánské mladíky, kteří prý okradli dva své krajany o mobily. V noci na pondělí pak byla povolána k dvěma Dánům, kteří nazí skočili z mostu Legií do Vltavy. Sami vyplavali na Střelecký ostrov, nikomu se nic nestalo, řekl Hulan. Jeden z nich byl převezen na policejní oddělení k ověření totožnosti, protože u sebe neměl doklady.

Reklama

Výběr článků

Načítám