Hlavní obsah

Nigerijce s kapsami plnými drog zadrželi policisté na Václavském náměstí

– Praha

Pražští policisté zadrželi v noci na sobotu čtveřici Nigerijců, kteří postávali na Václavském náměstí s kapsami plnými drog, které zřejmě prodávali. Jeden ze zadržených se pak pokusil utéct z policejní služebny.

BEZ KOMENTÁŘE: Policisté zadrželi Nigerijce s kapsami plnými drogVideo: Policie ČR

 
Článek

Čtveřice mužů ve věku od 28 do 38 let si policisté všimli v půl čtvrté ráno u jedné z diskoték. „Policisty zaujalo především to, že tuto skupinku oslovil zjevný teenager, který nejprve s muži prohodil pár slov, a pak začal přepočítávat svou hotovost. Zjevně se schylovalo k obchodu, ke kterému ale nedošlo. Podivná partička si totiž kriminalistů všimla a začala odcházet,“ sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Zajištěné drogy

Policisté se proto rozhodli muže zkontrolovat, ti s nimi ale nekomunikovali a odmítali jim také předat doklady. Hlídka je proto odvezla na služebnu.

„Během toho se jeden z předváděných pokusil policistům utéct, což se mu ale nepodařilo. Na policejní služebně následovala bezpečnostní prohlídka osob, při které policisté našli nejen osobní doklady předvedených, ale i značné množství drog. Právě ty byly důvodem, proč předvedení s policisty nespolupracovali, a dokonce se pokusili o útěk,“ uvedl mluvčí.

Foto: Policie ČR

Zajištěné drogy

Muži měli u sebe celkem 36 sáčků s více než 33 gramy kokainu a přes 10 gramů marihuany. „Z toho důvodu zahájil vyšetřovatel s předvedenými úkony trestního řízení pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení jim za tento delikt hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ uzavřel Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám