Hlavní obsah

Opilí mladí Dánové vzali pražské kluby ztečí, pásky pro plnoleté byly k ničemu

Právo, Stáňa Seďová

Noc ze středy na čtvrtek vyhodnotila policie jako vůbec nejnáročnější z celých jarních prázdnin studentů z Dánska a Švédska. První turnus měl před sebou poslední večer, noví studenti zase první. Slavit do pražských podniků jich tak vyrazily najednou téměř čtyři tisíce.

Noční policejní kontroly dánských studentůVideo: Novinky

 
Článek

Naplno tak byla ve čtvrtek v noci prověřena všechna opatření, která pražská policie spolu s dánskou, Prahou 1 a ambasádou království připravily.

Pásky dokazující plnoletost se však ukázaly jako neúčinné.

Nejvíc opilých studentů v Duplexu

Navíc účastníci prvního turnusu s policejní kontrolou už počítali a příslušníky dánské policie, které při noční razii opět doprovodilo asi 30 pražských policistů, vítali pozdravy. Do smíchu nebylo jen tomu, kdo sice díky páskám majitele provozoven obalamutil, jenomže u policie už mu to neprošlo.

Jsou to taková zvířátka, říká barmanka o DánechVideo: Novinky

Nejvíce hříšníků policisté pochytali v Duplexu, kam zamířili na kontrolu po půlnoci. Z první desítky lapených dělal problémy jen jeden nezletilý a zpitý Dán, který začal být v baru agresivní, což ho poměrně rychle přešlo, jakmile vyšel před bar a kromě čtyř dánských policistů tam uviděl dalších dvacet českých. Protože tu však nebyl s cestovní agenturou, ale takříkajíc na vlastní pěst, poslali ho policisté jen do postele.

U vchodu do Duplexu se mezi provazy mačkalo více než sto skandinávských studentů. Někteří dokonce přicestovali limuzínou, ale nakonec tam v tričkách a notně posilněni stejně čekali, než se do klubu, kde se bavilo asi 500 jejich krajanů, dostanou.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Pražští policisté spolu s dánskými kolegy kotrolují dánské studenty v pražských klubech.

Zhruba po hodině se několik míst uvolnilo ve chvíli, kdy si policisté dolů na ulici přivedli provinilce, tedy opilé nezletilé. Ti byli nejvíce zdrceni především tím, že pro ně tento večer párty skončila.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Před klubem Duplex na Václavském náměstí se hodiny mačkaly ve frontě desítky opilých studentů.

„Podle zasahujících policistů se studenti kontrole nebrání. Vlastně k ní přistupují mnohem lépe než Češi. V klubu Duplex jsme nachytali sedm podnapilých mladistvých a jedné slečně jsme nakonec přivolali záchranáře,“ popsal průběh zásahu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

„Policisté v rámci kontrol zjistili celkem u 114 mladistvých Dánů přítomnost alkoholu,“ dodal Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám