Hlavní obsah

Policie provedla razii v pražské Pařížské ulici

– Praha • Aktualizováno

Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) zasahoval ve středu ve vyhlášené Pařížské ulici v Praze. Server Aktuálně.cz uvedl, že se zásah uskutečnil v butiku ve zlatnictví Cartier, které patří exmanželce bývalého ministra zemědělství Petra Bendla (ODS) Tamaře Kotvalové. Ta ovšem Novinkám akci popřela a server zprávu následně s omluvou stáhnul.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle Aktuálně.cz měl zásah souviset s vyšetřováním Jany Nečasové, dříve Nagyové.

Kotvalová však popřela, že by butik, v němž policisté zasahovali, patřil do její společnosti.

"Je to poškození mého jména a celé naší společnosti. Jde o naprosto lživou informaci. Obchod, ve kterém policie zasahovala, nepatří do společnosti Carollinum. U nás žádná policie razii neprovedla. Nemáme s tím nic společného a budeme se právně bránit," řekla Kotvalová Novinkám.

Aktuálně následně svůj článek upravil a společnosti Carollinum se omluvil.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Bývalá manželka Petra Bendla Tamara Kotvalová.

Mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták Novinkám sdělil, že jednotlivé kroky jeho útvar nekomentuje. K akci pouze uvedl: „Provádíme standardní úkony trestního řízení v případu, který dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Olomouci.“

Nagyová figuruje ve dvou kauzách 

Bývalá ředitelka kanceláře expremiéra Petra Nečase (ODS) Nagyová podle policie zneužila vojenskou rozvědku ke sledování Nečasovy manželky. Představitelům vojenské tajné služby podle obvinění loni dala fotografii i adresu Nečasovy tehdejší ženy a na sledování se prý bez vědomí ministra obrany domluvila s generály Ondrejem Páleníkem a jeho nástupcem ve funkci Milanem Kovandou. Na trestné činnosti se údajně na její přání podílel i další zpravodajec Jan Pohůnek.

Nagyová také údajně stojí i v pozadí případu korupce tří exposlanců ODS Petra Tluchoře, Marka Šnajdra a Ivana Fuksy, kteří si podle vyšetřovatelů nechali slíbit výhodné posty za to, že se vzdají poslaneckého mandátu. Nejvyšší soud ale kvůli imunitě vyňal tři bývalé zákonodárce z pravomoci orgánů činných v trestním řízení. Obviněn byl tento týden ve stejném případu expremiér Nečas.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám