Hlavní obsah

Řidič kamiónu nezvládl svou první samostatnou jízdu a naboural náklaďák

Právo, miv
Břeclav

Krátce po sedmé hodině ranní se v úterý na silnici z Břeclavi do Hustopečí nedaleko Ladné střetly dva kamióny. Řidič scanie narazil do soupravy, která jela před ním. Po havárii zůstali na místě dva zranění a na obou vozech je nemalá škoda.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Na čele scanie zanechal návěs, do kterého nabourala, svůj otisk.

Článek

„Neviděl jsem, že by brzdil. Najednou jsem zaregistroval, že se k němu blížím, šlápl jsem na brzdu, ale už to jelo,“ řekl po nehodě řidič vozu Scania.

Svou roli ve střetu mohly sehrát vyjeté koleje na silnici, které řidiči často využívají, když se vyhýbají zpoplatněné dálnici. V nich se po ranním dešti držela voda.

Scania odrazila před sebou jedoucí kamión o zhruba dvacet metrů, řidič prvního vozu si po nehodě stěžoval na bolesti v oblasti krční páteře a odjel do nemocnice.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Na čele scanie zanechal návěs, do kterého nabourala, svůj otisk.

Vůz Scania dopadl ještě hůře. Na posunuté a zdeformované kabině zůstal otisk návěsu, do kterého narazil. Razance byla značná, v tahači se dokonce na kusy rozletěla převodovka a silnici zalila olejová náplň. Řidič utrpěl zranění, která si vyžádala převoz do nemocnice.

„Včera se mnou jezdil a zaučoval se na tento vůz. Dnes to byla jeho první samostatná jízda, ujel nějakých šedesát kilometrů. Jezdil ale již v předchozím zaměstnání,“ řekl majitel vozu, který dorazil na místo střetu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám