Hlavní obsah

Šedesátikilový pes napadl na Znojemsku svou majitelku

Hrušovany nad Jevišovkou

Šedesátikilový pes napadl v neděli odpoledne v Hraběticích na Znojemsku svou paničku. Zvíře jí vážně poranilo obě ruce a žena nezemřela jen díky tomu, že policista psa zastřelil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Krátce po 16.00 dorazil na místní policii v Hrušovanech nad Jevišovkou vyděšený muž s tím, že jeho partnerku napadl pes, kříženec kanárské dogy s akitou. „Jsou na zahradě, pes ji drží za ruku a nechce pustit,” popsal muž situaci.

Policisté okamžitě vyrazili na určené místo, které bylo zhruba čtyři a půl kilometru od služebny. Tam našli ženu, jak se pokouší zakousnutého psa pomocí obojku dostat od sebe. Proti šedesátikilovému kříženci ovšem byla nerovnoměrným protivníkem.

Policisté se potřebovali dostat co nejblíže k místu, kde byl pes se svou obětí. „Přelezli plot a dostali se na sousední zahradu k místu, kde se pes se svou obětí nacházel. Paní volala o pomoc. Křičela, že je jí na omdlení a byla vyčerpaná,” popisovala mluvčí policie Lenka Drahokoupilová.

Jeden ze strážců zákona musel nakonec psa zastřelit, a tím šestačtyřicetileté ženě zachránil život. Žena skončila v péči lékařů.

Reklama

Výběr článků

Načítám