Hlavní obsah

Mladíci nebyli připoutáni a z auta vypadli, i přesto od nehody ujeli

Právo, mhr
Šumperk

Strach z postihu řidiče, který jel pod vlivem alkoholu, byl zřejmě příčinou podivného chování čtyřčlenné osádky auta, které havarovalo v neděli na Šumpersku. Vozidlo vyprostili a odjeli s ním, přestože dva z nich byli zraněni. Policie se o případu dozvěděla až od lékaře.

Foto: Policie ČR

Vozidlo, s nímž mladíci cestovali

Článek

K nehodě vozidla Škoda Felicia došlo na silnici mezi obcemi Štíty a Cotkytle. „Osmnáctiletý řidič z Ústí nad Orlicí nepřizpůsobil rychlost jízdy a s autem vyjel mimo silnici, kde narazil do dvou stromů. Při dopravní nehodě z vozidla vypadli tři spolucestující, jeden z předního sedadla a dva ze zadní části. Všichni tři nebyli připoutáni bezpečnostním pásem,“ řekl Právu v pondělí krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík.

Následně podle něj všichni zúčastnění vyprostili havarované vozidlo a řidič je z místa odvezl do jejich bydliště, a to i přesto, že dva spolujezdci byli zraněni. Nehodu neohlásili a nepřivolali ani záchrannou službu.

Foto: Policie ČR

Vozidlo, s nímž mladíci cestovali.

„Rodiče odvezli v ranních hodinách 17letého chlapce ze Zábřehu do nemocnice v Šumperku, kde bylo zjištěno, že utrpěl těžké zranění s minimálním léčením dva měsíce. Další 19letý mladík ze Zábřehu utrpěl lehké poranění a byl také hospitalizován v nemocnici v Šumperku,“ uvedl mluvčí.

U 18letého řidiče byla v místě jeho trvalého bydliště provedena dechová zkouška a test na drogy s negativním výsledkem. Sám se však přiznal, že před jízdou pil v jednom podniku v Lanškrouně alkohol. „Mladík policistům uvedl, že před jízdou vypil tři velké panáky tvrdého alkoholu. Celou událost oznámil na policii ošetřující lékař,“ dodal Bednařík.

Řidič je podle něj podezřelý z trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a hrozí mu až osm let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám