Hlavní obsah

Dánové už jsou v Praze. A už se opíjejí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie zaznamenala v centru metropole nejméně pět mladých Dánů, kteří se opili a také neměli v pořádku doklady. Kontroly začaly v neděli před půlnocí a týkaly se restaurací a barů, kam dorazili turisté v organizovaných zájezdech. Loni někteří z turistů ničili hotely a způsobili výtržnosti, policie se proto na ně letos zaměřila ve spolupráci s dánskou policií.

Mládí Dánové opět popíjí v PrazeVideo: Česká televize ČT24

 
Článek

Prověřování restaurací, které měli seveřané zamluvené, se účastnilo několik desítek českých policistů a čtyři jejich kolegové z Dánska. Ti měli za úkol zejména komunikaci s krajany a řešení případných konfliktů.

Prvního opilého mladíka našli policisté krátce před půlnocí v jedné z restaurací poblíž Staroměstského náměstí, ve které se údajně projevoval příliš hlučně. Devatenáctiletý Dán nadýchal zhruba 2,5 promile. Venku se s ním pak bavili dánští policisté, kteří se jej snažili přimět, aby se choval slušně. Mladík ale napadal české policisty, kteří ho nakonec museli pomocí donucovacích prostředků naložit do auta a kvůli obsahu alkoholu v těle odvést do nemocnice.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Dánští policisté v Praze

Další opilé cizince našli policisté na Václavském náměstí, například v klubu Duplex. Sdělil to mluvčí policie Tomáš Hulan. Podrobné informace o kontrolách bude mít policie nejdříve v pondělí dopoledne.

Policie je po loňských výtržnostech ostražitá

Do Prahy zatím přijelo 1800 mladých turistů z Dánska a Švédska s několika cestovními kancelářemi. Jsou ubytovaní v minimálně třech hotelech. Loni někteří z dánských studentů způsobili v Praze výtržnosti, takže se na ně tuzemská policie letos zaměřila ve spolupráci se specialisty z dánské policie.

První část turistů dorazila v neděli dopoledne, dohromady jich hlavní město očekává v následujících dnech až šest tisíc.

Dánští studenti mají prázdniny a do Prahy je pozvalo několik severských cestovních kanceláří. Na rukou by měli nosit pásky určující kolik jim je let. Zda si pásky na rukou nechají, je ale jen na nich. Pokud si však student mladší 18 let pásku sundá, aby oklamal obsluhu baru, vystaví se tím podle policie postihu.

Dánové mají zamluvených více než deset restaurací, barů a klubů zejména v centru Prahy. Jsou mezi nimi například Karlovy lázně nebo Duplex. Mladí turisté se chtějí veselit také ve vodním centru v Čestlicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám