Hlavní obsah

Žena po návratu z oslavy zapomněla zavřít dveře, přišla o 200 tisíc

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z krádeže a porušování domovní svobody je podezřelá jednadvacetiletá žena a o čtyři roky starší muž. Oba počátkem ledna v Ostravě okradli padesátiletou ženu, z bytu jí odnesli věci za asi 200 tisíc korun.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Padesátiletá žena se na počátku ledna vracela v Ostravě k ránu domů z oslavy narozenin,“ uvedla v neděli ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Mladá dvojice si ženy všimla v tramvaji, vystoupila za ní a šla s ní až k domu, kde okradená bydlí. Starší žena byla zřejmě ovíněná, a právě toho dvojice zlodějů při vstupu do jejího bytu využila.

„Poškozená neměla dovřít bytové dveře a usnula. Podezřelí tak vnikli dovnitř a v době, kdy žena spala, byt prohledali,“ popsala mluvčí. Z bytu nakonec zloději odnesli elektroniku, notebook, flash disky, mobilní telefon, prsteny s brilianty, náramky, náušnice, řetízky, brože, parfémy, značkové kabelky a další věci.

„Poškozená krádež zjistila po probuzení, událost oznámila odpoledne policistům. Kriminalisté započali s operativním prověřováním, v jehož průběhu shromáždili informace směřující k oběma podezřelým,“ doplnila Holčáková. Oběma zlodějům hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám