Hlavní obsah

Turista našel na procházce u Hranic prostřelenou lebku

Právo, Jiří Růžička

Lidskou lebku s otvorem, jednoznačně připomínajícím vstřel, objevil v pátek večer náhodný turista na procházce u Hranic na Přerovsku. Za jediný podvečer to byl na Přerovsku již druhý nález lidské lebky.

Foto: Policie ČR

Na Přerovsku našli lidé v pátek dvě lidské lebky. Jednu prostřelenou u Hranic, druhou u pohřebiště z války u Tovačova.

Článek

„V pátek před osmnáctou hodinou oznámil na linku 158 třiatřicetiletý muž z Bruntálu, že za dveřmi věžičky hrádku Kunzov u Hranic na Přerovsku našel lidskou lebku s podezřelým markantem,“ řekl v sobotu mluvčí olomouckého krajského policejního ředitelství Josef Bednařík.

Policisté z Hranic místo prohlédli a zjistili, že skelet lebky není celistvý, spodní čelist ležela vedle vlevo.

„Při pohledu na skelet lebky byl v čelní krajině přibližně uprostřed pravidelný kulatý otvor o průměru kolem 0,8 centimetru, vypadající jako vstřel. Na lebce již nebyly žádné měkké tkáně, bylo zjevné, že jde o skelet staršího data. Jiné kosti ani stopy po ohledání místa a bezprostředního okolí nebyly nalezeny,“ řekl Bednařík.

Foto: Policie ČR

Pohřebiště z války u Tovačova

Policisté skelet převezli do Ústavu soudního lékařství a medicínského práva Fakultní nemocnice v Olomouci k dalšímu zkoumání.

Druhá lebka u Tovačova

Na Přerovsku byla v pátek nalezena lidská lebka rovněž u Tovačova. „Elektronickou poštou jsme dostali zprávu, že u kamenného Ústředního pomníku a pohřebiště z války roku 1866 v Tovačově byla nalezena volně ležící lebka. Policisté v odpoledních hodinách místo nálezu zadokumentovali, lebku zajistili.

Foto: Policie ČR

Okolnosti nálezu a samotná lebka jsou v současné době předmětem šetření. Lebka bude zaslána do Kriminalistického ústavu v Praze, kde bude určen původ a stáří,“ dodal Bednařík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám