Hlavní obsah

Při zásahu proti squatterům napadla policisty skupina mladíků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při pátečním zásahu na pražském Vyšehradě v domě obsazeném squattery napadla policisty skupina čtyř lidí. Přímo v domě zadrželi policisté dalších 12 lidí, uvedla mluvčí pražské policie Hana Jeřábková.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisty požádal v pátek odpoledne o pomoc se squattery, kteří obsadili dům v Neklanově ulici, zástupce správce domu. "Policisté celou událost konzultovali se státním zástupcem. Poté zahájili úkony trestního řízení pro neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo nebytovému prostoru. V domě pak zadrželi 12 osob, které se tam nacházely neoprávněně," sdělila Jeřábková.

"Při provádění zákroku museli policisté použít donucovací prostředky. Nikoliv však proti osobám nacházejícím se v domě, ale proti několika jedincům, kteří se shromáždili venku před budovou a narušovali průběh služebního zákroku," doplnila mluvčí. Podle Jeřábkové policisty napadli čtyři mladíci, kteří byli následně zadrženi kvůli podezření z útoku proti úřední osobě.

Policisté kromě toho ještě prošetřují údajný nelegální odběr energií v domě. Majitel si již podle policejní mluvčí dům zabezpečil tak, aby do něj nebylo možné neoprávněně vniknout.

V Praze zasahovali policisté proti squatterům v posledních letech už několikrát. Naposledy například loni koncem října v domě patřícím ministerstvu spravedlnosti nedaleko pražského Hlavního nádraží. Většina z přítomných tehdy dobrovolně odešla, zadrženo ale bylo 33 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám