Hlavní obsah

Mladíci, kteří brutálně zavraždili svou známou, jsou poprvé před soudem

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Trojice mladíků z Jihlavy, kteří byli obžalováni z loňské brutální vraždy dívky, v pátek v Brně poprvé stanula před soudním senátem. Jednání začalo po deváté ráno za zpřísněných bezpečnostních opatření. Mladíkům hrozí 15 až 20 let vězení nebo i doživotí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Alegorie spravedlnosti

Článek

Podle obžaloby jeden z nich svoji známou vyhodil po hádce z okna bytu. Když pád přežila, odnesl ji ještě žijící zpět do bytu a tam ji trýznivým způsobem ještě s dalšími dvěma kamarády, které si zavolal, zavraždili.

Vražda se stala loni v noci na 16. března, kdy dívka přišla z diskotéky do bytu svého známého v centru Jihlavy. Podle policie ji z okna vyhodil tehdy dvacetiletý Michal Kisiov.

Umírala desítky minut

Ten podle obžaloby spolu s kamarády Tomášem Zavřelem a Jakubem Doležalem, které si tehdy telefonem zavolal, dívku škrtili nejdřív rukama, poté i kabelem od počítače a dusili ji rovněž šlapáním na krk motorkářskou botou.

Dívka umírala desítky minut. Po smrti její tělo zabalili do prostěradla a vhodili do kontejneru na odpadky. Ostatky tak posléze skončily na skládce, kde se je podařilo po několika dnech pátrání nalézt.

Kisiov a Zavřel jsou ve vazbě od března loňského roku. Od 24. října je v ní i Doležal. Původně byl podezřelý z toho, že vraždě přihlížel a přátelům pak pomáhal s odklizením těla. Vyšetřování ale ukázalo něco jiného a je stíhán společně s Kisiovem a Zavřelem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám