Hlavní obsah

Mladík z Ostravy chtěl ušetřit za sex, vyrobil si proto falešné peníze

Právo, den
Ostrava

Padělky dvoutisícikorun vyrobil čtyřiadvacetiletý muž z Ostravy proto, aby ušetřil za sexuální služby. Ostravští kriminalisté ho obvinili ze zločinu padělání a pozměnění peněz, za což mu hrozí vězení až na osm let.

Foto: Policie ČR

Mladík platil falešnými bankovkami.

Článek

„Obviněný muž falešnými bankovkami v hodnotě dvou tisíc korun platil za sex dvakrát. Jednou to bylo v Ostravě, podruhé v Olomouci. Kriminalisté případ začali prošetřovat vloni v květnu, když se na ně obrátila mladá žena s podezřelými penězi,“ uvedla krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Žena se s mladíkem seznámila prostřednictvím internetové seznamky. „Domluvili si schůzku v Ostravě za účelem sexuálních služeb. Vše proběhlo, jak se domluvili, a muž jí za služby zaplatil. Když ale chtěla mladá žena dvoutisícikorunou zaplatit za zboží v marketu, prodavačka jí sdělila, že se zřejmě jedná o padělek,“ popisovala Štětínská.

Platil i v Olomouci

Kriminalisté zajištěnou bankovku zaslali České národní bance k odbornému vyjádření. Z výsledku vyplynulo, že se jedná opravdu o padělek. Kriminalisté pak prověřili policejní evidence, hledali podobný případ. Nakonec objevili podobný skutek v Olomouci, kde také muž platil za sexuální služby falešnou dvoutisícikorunou.

„Olomoučtí kolegové již znali totožnost muže a porovnáním obou případů bylo prokázáno, že se jedná o téhož pachatele,“ dodala mluvčí. Zjistilo se, že si mladík doma vyrobil nejen dvoutisícovky, ale i další bankovky.

„Dvousetkoruny se mu ale prý nepovedly, tak je vyhodil do koše. Původně chtěl padělky platit za benzín, ale to si nakonec rozmyslel. Bezpečnější mu přišlo použít je na zaplacení sexuálních služeb,“ shrnula Štětínská.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám