Hlavní obsah

Lupič neuspěl v bance, po pár dnech proto s pistolí přepadl pražskou hernu

– Praha

Stejný muž, který se loni v prosinci pokusil neúspěšně vykrást banku na pražském náměstí Junkových, úřadoval o několik dní později v herně v pražských Stodůlkách. Se zbraní v ruce požadoval od barmanky vydání peněz. Ta mu je dala a on následně utekl. Policie ve středu požádala veřejnost o pomoc při pátrání.

BEZ KOMENTÁŘE: Přepadení hernyVideo: Policie ČR

 
Článek

„Přistoupil k baru, položil na něj desky, ze kterých vyndal krátkou střelnou zbraň a namířil ji na obsluhu. Po ženě pak požadoval vydání veškeré finanční hotovosti. Ta mu ji vydala a lupič poté z herny utekl,” uvedla mluvčí policie Hana Jeřábková.

Při vyhodnocení kamerových záznamů kriminalisté zjistili, že jde o stejného muže, který přepadl banku na náměstí Junkových.

„Jednalo se o muže světlé pleti, ve věku okolo 30-35 let. Oblečen byl, stejně jako při přepadení banky, do světlé bundy se šedomodrými rukávy, světlých džínových kalhot, bílých sportovních bot a na hlavě měl černou pletenou čepici s červeným znakem DC a tmavé prstové rukavice,” dodala Jeřábková.

Foto: Policie České republiky

Kamerové záznamy zachytily muže, který přepadl v Praze hernu a banku.

Už v prosinci loňského roku se lupič pokusil na náměstí Junkových o vyloupení banky. Tehdy předal úřednici papír s textem, na základě kterého požadoval vydání finanční hotovosti. Žena nezaváhala a stiskla tísňové tlačítko. Toho si pachatel všiml, zazmatkoval a utekl s prázdnou. [celá zpráva]

Kriminalisté v souvislosti s těmito loupežnými přepadeními pátrají po muži, který byl zachycen na kamerových záznamech. Pokud podezřelého kdokoli identifikuje, nechť informuje linku 158.

Pachatel může být ozbrojený a nebezpečný, proto by se ho neměli občané pokoušet zadržet. Za loupežné přepadení mu hrozí až 10 let za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám