Hlavní obsah

Mladík vlak neslyšel, měl sluchátka na uších

Přerov

Mladík, kterého v úterý srazil na periferii Přerova expresní vlak, měl podle policie sluchátka na uších. Přijíždějící vlak tedy neslyšel. Po trati se vydal se sekerou na dřevo. Mladík ze střetu vyvázl se zraněními, ze kterých se bude léčit šest týdnů. Sdělila to ve středu krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

Nehoda na hlavní železniční trati spojující Prahu s Bohumínem měla dopad na desítku vlaků. Nehoda se stala na železničním přejezdu u Dluhonic ve směru na Hranice.

"Třiadvacetiletý muž se pohyboval v kolejišti se sluchátky na uších a se sekerou přes rameno. Podle jeho sdělení šel na sběr dřeva a uvedeným místem se pohybuje pravidelně. Vzhledem k tomu, že měl na uších sluchátka, neslyšel vlak ani jeho výstražné houkání a brzdění," uvedla policejní mluvčí.

Záchranáři mladíka převezli do přerovské nemocnice. Z nehody vyvázl s otřesem mozku a s podezřením na zlomeninu ruky. Alkohol jak u strojvedoucího, tak u sraženého muže vyloučila dechová zkouška. Případ je vyšetřován jako přestupek podle zákona o drahách.

Reklama

Výběr článků

Načítám