Hlavní obsah

Dva chlapci stříleli po lidech, trefili seniorku do krku

– Most

Střelbou na zastávku MHD si minulý týden v Mostě krátili volný čas dva chlapci ve věku 12 a 17 let. Diabolka ze vzduchovky trefila procházející seniorku, kterou musela převézt sanitka na ošetření do nemocnice, kde se podrobila operaci.

Foto: MP Most

Seniorku zranila diabolka v obličeji.

Článek

O případu, který se stal na zastávce v ulici Slovenského národního povstání, informovala mluvčí strážníků Ilona Kozlová.

„Hlídka strážníků vyjela do ulice, kde našla zraněnou 72letou ženu. Tu někdo postřelil z protějšího domu, žena měla viditelné zranění po zásahu diabolky,“ uvedla mluvčí.

Mladíci stříleli z okna bytu ze vzduchovky na nedalekou zastávku MHD, kde v té době nikdo nestál. Nevšimli si však, že na zastávku přichází starší žena, a tu trefili do krku. Když si všimli, že si seniorka sahá na poraněný krk, zpanikařili a z bytu utekli.

Strážníci podle výpovědí svědků začali pátrat po pachateli. „Byli chyceni u přilehlé restaurace, kde se k činu doznali. Případ byl předán Policii ČR,“ doplnila mluvčí Kozlová.

„Policisté zjistili, že vzduchovka patří otci jednoho z nich a hoši si ji vzali ze skříně. Mladší z nich měl ženu postřelit. Policie v Mostě případ vyšetřuje pro podezření z pokusu ublížení na zdraví,” řekla k případu ve středu mluvčí policie Ludmila Světláková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám