Hlavní obsah

Výbuch plynu rozmetal dům v Ostravě, majitel bojuje v nemocnici o život

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Obrovská exploze plynu zničila v noci na středu rodinný domek v Ostravě-Martinově. Devětatřicetiletý majitel zůstal zavalen pod troskami, vyprostit ho museli hasiči. Teď bojuje v nemocnici o život. Výbuch rozmetal trosky domu po okolních zahradách.

Foto: Aleš Honus, Právo

Výbuch plynu dům úplně zdemoloval.

Článek

„Vyskočili jsme z postelí, byla to obrovská rána. Dům souseda byl několik sekund v jednom obrovském plameni. Určitě to byl výbuch plynu,“ řekla Právu na místě tragédie žena z vedlejšího domu.

Foto: Aleš Honus, Právo

Výbuch domu v Ostravě

Policisté, záchranka i hasiči byli na místě během několika minut.

„Policisté začali okamžitě s pátráním v troskách, v okolí byl cítit zápach plynu. Pod haldou sutin pak zaslechli sténání,“ popsala dramatické chvíle mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Foto: Aleš Honus, Právo

Výbuch domu v Ostravě

Po několika minutách byl devětatřicetiletý muž vyproštěn a okamžitě převezen do nemocnice. „Pacient byl při vědomí, utrpěl ale mnohočetná poranění v oblasti hlavy, hrudníku, horních i dolních končetin. Posádka záchranky postiženého uvedla do umělého spánku a připojila ho k umělé plicní ventilaci. Poté byl muž přepraven do fakultní nemocnice,“ dodal mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám