Hlavní obsah

Mladík s tváří andílka dostal za znásilnění pět let

Hradec Králové

Hradecký krajský soud v úterý poslal na pět let do vězení mladíka, který podle obžaloby loni v létě v Hradci Králové znásilnil a pokusil se zavraždit devětadvacetiletou ženu. V době činu šestnáctiletý chlapec před soudem odmítl vypovídat, na policii se částečně doznal. Rozsudek dosud není pravomocný.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Z této hradecké diskotéky napadená žena odešla, zhruba o kilometr dál byla málem zavražděna.

Článek

V době vyhlášení pátrání, kdy ještě bylo možné zveřejnit podobiznu podezřelého mladistvého, zaujala jeho usměvavá tvář a výrazné světlé vlasy. V médiích se o něm hovořilo jako o mladíkovi s tváří andílka, tedy podobou, která je v rozporu se spáchaným činem.

"Prvotním cílem mladíka nebylo poškozenou usmrtit, ale byl srozuměn s tím, že její smrt může nastat," řekl při vynesení rozsudku předseda senátu Zdeněk Šulc.

Soud uložil obžalovanému také povinnost zaplatit poškozené téměř 400 tisíc korun, mladík se má také podrobit ústavnímu léčení – podle znalce byl u něj zjištěn sadismus.

Mladík ženu napadl, když se vracela z diskotéky na Pospíšilově třídě. Kromě sexuálního útoku ji také škrtil. "Oběť byla po dobu zhruba dvou minut rdoušena, což ji bezprostředně ohrožovalo na životě," řekla novinářům státní zástupkyně Lucie Žabková.

Mladík zanechal ženu, která ztratila vědomí, v parku. Policisté po mladíkovi po činu vyhlásili pátrání, dopadnout se ho podařilo po několika dnech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám