Hlavní obsah

Policisté zachránili dvě dívky, pod kterými se probořil led

Právo, koc
Aktualizováno

Policisté mostecké hlídkové služby naplnili v pondělí podvečer bezezbytku slogan Pomáhat a chránit. Dva z nich bez váhání skočili do ledové vody pro malé dívky, pod kterými se prolomil led na hladině rybníka u mosteckého kostela.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Dvě děvčata si hrála na zmrzlém rybníku, když se pod nimi tenký led propadl a obě skončila ve studené vodě. Naštěstí byla na břehu kamarádka, která zavolala na linku 158 a přivolala pomoc. Sama se jim přitom snažila pomoci.

„Dvě policejní hlídky okamžitě vyrazily k rybníku. Přijely právě včas, dívky už byly ve vodě až po hlavu. Dva policisté okamžitě skočili do vody, další tři je ze břehu jistili. Pomocí teleskopu a tonfy začali dívky přitahovat. V té době policista, který byl k tonoucím nejblíže, začal padat hlouběji pod vodu. Proto se ostatní policisté chytili za ruce a udělali takzvaný provaz a dívky postupně vytáhli z vody,“ přiblížila Právu dramatický zásah mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Jedna z dívek utrpěla šok a policisté jí hned poskytli první pomoc. Prochladlé dívky posadili do vyhřátého služebního vozidla, kde zůstaly do příjezdu přivolané rychlé záchranné služby. Všechna tři děvčata byla v nemocnici hospitalizována na dětském oddělení. O události byli vyrozuměni rodiče dětí.

Promáčení policisté odjeli následně na služebnu, aby se mohli převléknout do suchých oděvů. Mostecký policejní ředitel Jiří Volprecht hodlá zasahujícím policistům osobně poděkovat a ocenit je. Zároveň je navrhne na vyznamenání od policejního prezidenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám