Hlavní obsah

V dálničním tunelu u Ostravy bouchla petarda těsně před autobusem

Právo, hon
Ostrava

Pravděpodobně jen málo chybělo, aby se v dálničním tunelu nedaleko Ostravy stalo neštěstí. Dosud neznámý pachatel tam vyhodil z jedoucího auta petardu, jež mohla vystrašit řidiče auta a autobusu, kteří tunelem následně projížděli. Naštěstí se nikomu nic nestalo, policie ale po neznámém výtržníkovi pátrá.

V dálničním tunelu bouchla petardaVideo: Policie ČR

 
Článek

Událost se stala ve čtvrtek před osmou hodinou večerní. Petarda vyletěla ze stříbrného Renaultu Traffic, který projížděl v levém jízdním pruhu klimkovickým tunelem. Předmět se po dopadu na zem chvíli kutálel a poté vybuchl.

„Samotný výbuch nastal v době průjezdu osobního vozidla, které jelo za renaultem. Dýmem pak projel i autobus, jehož řidič mohl být negativně ovlivněn jak dýmem, tak samotnou explozí,“ tvrdí policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Autobus z místa incidentu odjel a policie nyní hledá řidiče, protože ho potřebuje vyslechnout. Ráda by také vyslechla co nejvíce svědků, kteří by mohli pomoci při pátrání po osádce neznámého vozidla.

„Řidiči jedoucí směrem na Brno, ale i v opačném směru mohou jakékoli informace k události, zejména k vozidlu Renault Trafic a jeho osádce a rovněž k autobusu, zavolat policistům dálničního oddělení na telefon 974 722 761. Informace je možné sdělit také na kterékoli policejní služebně nebo na bezplatné policejní lince 158,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám